Een Kleine Keuken Inrichten: Hoe Doe Je Dat?

0
758
Muizenberg, Cape Town, South Africa.

Hoe richt je een kleine keuken stijlvol en functioneel in? Dat kan een behoorlijk lastige opgave zijn! Er zijn echter veel manieren om een mooie keuken te ontwerpen in een kleine ruimte. Hierbij moet je wel rekening houden met de indeling van meubels, accessoires en opbergkastjes. Hoe je dit het beste kunt doen, willen we in dit artikel uitleggen. 

Keukenindeling

De ruimte bepalen

Voordat je volop spullen gaat kopen, is het eerst belangrijk om inzicht te krijgen in de grootte van jouw keuken. Meet alles op en noteer waar leidingen, stopcontacten of ramen zich bevinden. Zodra de afmetingen zijn vastgesteld, kunt u op zoek gaan naar passende meubels of keukenapparatuur.

Maximale opslagruimte

Om een keuken een opgeruimde uitstraling te geven, moet je zorgen voor maximale opslagruimte. Hierbij zou je kunnen denken aan wandplanken boven een aanrechtblad of ongebruikte muren om pannen, kruiden of conserven op te slaan. Hoekkasten met uittrekbare laden zijn ook een goede manier om meer opbergruimte te genereren en je keuken georganiseerd te houden. Maak gebruik van haakjes om handdoeken of pannenlappen op te hangen in plaats van deze op het aanrecht neer te leggen. 

Keukenmeubilair

Bij een kleine keuken is het slim om mulitfunctioneel keukenmeubilair aan te schaffen. Een eiland met ingebouwde planken of laden is bijvoorbeeld ideaal om meer potten en pannen op te bergen. Ook stapelbaar meubilair zou een ideale oplossing kunnen zijn om meer ruimte te genereren in een kleine keuken. Kies ook voor duurzame materialen als roestvrij staal of hardhout bij het ontwerpen van jouw keuken. Zo zorg je ervoor dat jouw nieuwe keuken extra lang meegaat. 

Keukenaccessoires en decoraties

Gebruik speciale accessoires en decoratie om het design van jouw keuken helemaal af te maken. Dit begint al met het effectief gebruiken van wandruimte met planken of kasten voor het creëren van extra opbergruimte. Maar ook ingelijste kunstwerken of foto’s, kookboeken, etc. zouden het design helemaal af kunnen maken. Een ander belangrijk onderdeel van jouw keuken is het gebruik van verlichting. Gebruik inbouwspots, hanglampen of wandarmaturen om jouw keuken er helder en gezellig uit te laten zien. 

Kleur en textuur bieden ook een mooie toevoeging aan jouw keuken. Maak bijvoorbeeld gebruik van een open of glazen kastsysteem waarin levendig kommen of mokken kunnen pronken of hang een paar stijlvolle manden op aan haken aan de muur. Of plaats mooie retro borden op het aanrecht. Kortom, laat je creativiteit hierbij de vrije loop!

Conclusie

Een kleine keuken inrichten is makkelijk wanneer je rekening houdt met een juiste indeling, stijl en meubelkeuze en het kopen van kleine keukenapparatuur, zoals een kleine keukenmachine. Zorg dat meubilair en decoratieve elementen goed passen in jouw keuken en onderdeel zijn van één voorbedachte stijl. Met deze tips kunt u een kleine keuken inrichten die aan al uw wensen voldoet en er toch goed uitziet.