Handige tips om te besparen op een proefabonnement van de krant

0
1627

Soms is het nodig om een nieuw huishoudelijk apparaat aan te schaffen. Iedereen wil dit natuurlijk zo goedkoop mogelijk doen. Gelukkig hoef je tegenwoordig niet lang te zoeken naar aanbiedingen. Zo worden kortingsacties voor bijvoorbeeld een nieuwe airfryer regelmatig vermeldt in kranten en tijdschriften. Ook op het wereldwijde web zijn allerlei aanbiedingen te vinden. Diverse kranten bieden bijvoorbeeld een proefabonnement aan. Wist je dat je vrij eenvoudig kunt besparen op een proefabonnement bij de krant? Wij zetten een aantal handige tips voor je op een rijtje.

Tip 1 – Neem een weekend abonnement
Veel mensen kiezen voor de optie om een proefabonnement te nemen op een krant. Dit is ook een optie voor jou als je geld wilt besparen. Je kunt de krant namelijk eerst een paar weken uitproberen. Na enkele weken moet je beslissen of je een abonnement wil nemen. Misschien lees je de krant niet elke dag. Er is immers altijd het internet waar je de laatste nieuwtjes kunt lezen. Of wie weet heb je simpelweg geen tijd om dagelijks de krant te lezen. In dat geval is het een goed idee om een weekend abonnement te nemen. Daarmee bespaar je vaak erg veel geld, soms wel honderden euro’s per jaar. Het is natuurlijk zonde van je geld wanneer de krant doordeweeks blijft liggen.

Tip 2 – Kies voor een online abonnement
Proefabonnementen en gewone abonnementen van de krant zijn tegenwoordig in diverse varianten verkrijgbaar. Zo is het tegenwoordig ook mogelijk om een online abonnement op een krant zoals de Volkskrant of Trouw te nemen. Je kunt bijvoorbeeld aangeven dat je de krant doordeweeks digitaal wilt ontvangen en de zaterdagkrant in de brievenbus. Of wie weet wil je de krant alleen online lezen. De keuze is helemaal aan jou. Deze optie is ideaal wanneer je het doordeweeks simpelweg te druk hebt om de krant te lezen. Dankzij je laptop of tablet blijf je toch op de hoogte van het laatste nieuws.

Tip 3 – Deel het abonnement je buurman of buurvrouw
Misschien heb je op dit moment meerdere abonnementen tegelijkertijd. Wekelijks valt naast de krant bijvoorbeeld ook de TV gids op de deurmat. Je kunt flink bezuinigen door de TV gids op te zeggen. De programma’s die erin vermeld staan zijn namelijk ook terug te vinden in de krant. Ook kun je op internet de digitale tv gids opzoeken waar je helemaal niets voor hoeft te betalen.  Wil je de krant en TV gids graag behouden? Om te besparen zou je een abonnement kunnen delen met je buurman of buurvrouw. Daarmee bespaar je maar liefst 50 procent op het krantenabonnement.

Wetgeving rondom proefabonnementen
Let bij het nemen van een abonnement op de krant altijd op de looptijd. Wil je stoppen met het abonnement? Geef dit op tijd aan, want het is zonde van het geld als je er weer een jaar aan vast zit. Overigens is er tegenwoordig sprake van wetgeving waarbij uitgevers verplicht zijn om abonnees tijdig op de hoogte te brengen van het aflopen van hun krantenabonnement. Proefabonnementen mogen nooit meer stilzwijgend omgezet worden in echte abonnementen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in