Waarom de airfryer een gezond alternatief is voor de frituurpan

0
1712

Sommige spullen in huis zijn onmisbaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van een airfryer? Dit keukenapparaat is in steeds meer huishoudens te vinden. Wat is een airfryer precies en hoe kun je gebruik maken van airfryeraanbiedingen?

Airfryer als gezond alternatief voor de frituurpan
In het verleden kwam je in veel Nederlandse huishoudens een frituurpan tegen. De patat, kroketten en kaassouflés smaakten meestal heerlijk, maar waren niet bepaald gezond. Enkele jaren geleden kwam er een alternatief voor de frituurpan op de markt die snel aan populariteit won:de airfryer.Dit keukenapparaat gebruikt hetelucht in plaats van frituurvet of olie. De hete lucht wordt daarbij door een mandje geblazen. Door deze special manier van ‘frituren’ krijg je tijdens het eten van snacks veel minder vetten binnen. Frituurolie bevat namelijk zeer veel calorieën. In 100 mililiter frituurolie zitten al bijvoorbeeld al 900 kcal. Ter vergelijking: een portie patat die je frituurt met de airfryer bevat slechts 160 kcal, dus ruim drie keer minder dan wanneer je een frituurpan gebruikt.

Multifunctioneel keukenapparaat
Dankzij de komst van de airfryer zijn veel meer Nederlanders gezonder gaan snacken. Bovendien kun je met de airfryer veel meer dan friet bakken alleen. Zo is het multifunctionele apparaat ook geschikt voor bakken, braden en grillen. Na afloop is de airfryer heel gemakkelijk schoon te maken. Je hoeft namelijk geen frituurvet meer te verwijderen. Omdat de airfryer met hete lucht werkt ontstaat er weinig viezigheid. Het enige wat je hoeft te doen is het verwijderen van de onderdelen. Maak de onderdelen vervolgens schoon met een doekje.

Airfryeraanbiedingen
Misschien denk je dat aan een multifunctioneel apparaat zoals een airfryer een flink prijskaartje hangt. Het tegendeel is waar, maar dan moet je wel even zoek naar een paar mooie airfryeraanbiedingen. Deze worden bijvoorbeeld aangeboden op speciale dagen, zoals Black Friday.Dit is in de Verenigde Staten de dag na Thanksgiving Day, waarop veel mensen vrij hebben. Black Friday wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor kerstinkopen. Winkels bieden vaak allerlei kortingsacties aan en airfryers vliegen voor lagere prijzen de winkels uit.

Airfryers online vergelijken
De populariteit van Airfryers in Nederland de afgelopen jaren flink gestegen. Zodoende bieden steeds meer winkels airfryers aan. Denk bijvoorbeeld aan de Mediamarkt, de Blokker en Bol.com. Regelmatig kun je in deze winkels profiteren van airfryeraanbiedingen. Natuurlijk is dit keukenapparaat niet altijd met korting verkrijgbaar. In dat geval is het verstandig om de prijs-kwaliteit van een airfryer online te vergelijken. Lees daarnaast altijd de reviews van eerdere klanten door. Zij hebben ervaring met het apparaat en geven vaak een eerlijk oordeel.

Grootte en gewicht van de airfryer
Op het internet zijn verschillende vergelijkingssites te vinden die alle specificaties, plus- en minpunten van airfryers op een rij zetten. Een van de aandachtspunten bij het aanschaffen van dit apparaat is het mandje. Deze moet groot genoeg zijn om voldoende patat, kip of andere snacks in te kunnen bakken. Doorgaans heb je de keuze uit twee mandjes van 800 of 1200 gram. Voor twee personen is een mandje van 800 gram doorgaans prima om te gebruiken. Een heel gezin kan beter kiezen voor 1200 gram, omdat het mandje dan minder snel vol is. Ook is het een goede keuze wanneer je bijvoorbeeld tegelijkertijd biefstuk, hamburgers en kippenpoten in wilt bakken. Eet smakelijk!

Prijs-kwaliteitverhouding van airfryers en andere producten
Om een goede airfryer te vinden kun je het beste prijs-kwaliteit met elkaar vergelijken. Deze manier van beoordelen is niet alleen handig voor een airfryer, maar ook voor andere producten. Zo is het verstandig om een elektronisch kluis van goede kwaliteit aan te schaffen. Een elektronisch kluis heefteen digitaal cijferslot die alleen jij weet, waardoor belangrijke spullen goed zijn beschermd. Daardoor hebben dieven en andere criminelen geen schijn van kans om het open te maken. Op deze site vind je bijvoorbeeld elektronische kluizen in diverse prijsklassen. Vergelijk ze met elkaar en maak uiteindelijk de juiste keuze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in