Wat is een airfryer?

0
3683

Een airfryer is een friteuse die werkt op hete lucht, dit maakt de airfryer gelijk de directe tegenhanger van de traditionele frituurpan, oven én multicooker. De airfryer gebruikt namelijk geen tot een minimale hoeveelheid olie om eten te kunnen frituren, bakken, braden en te grillen. Met een airfryer kun je ontzettend veel en is dus meer dan een hetelucht friteuse alleen.

Voordelen van een airfryer

De airfryer staat erom bekend dat het een stuk gezonder is dan de frituurpan, de producten die je in de airfryer bereidt bevatten namelijk tot 90% minder vet dan in de traditionele friteuse. Soms heb je een klein scheutje olie nodig om de gerechtjes bruin te laten kleuren, maar dat is natuurlijk niks vergeleken met de hoeveelheid frituurvet die in de frituurpan gaat. Naast het bakken van patatjes en snacks, wat de frituurpan ook kan, kan de airfryer nog veel meer bereiden. Je kunt er namelijk broodjes in (af)bakken, biefstuk in bereiden, een cake in bakken en nog veel meer. Het lijkt dus eigenlijk meer op een oven dan een friteuse, maar een airfryer maakt het allemaal even net wat krokanter én lekkerder. Naast deze twee grote voordelen is de airfryer veilig in gebruik doordat er geen hete olie gebruikt wordt, is de airfryer gemakkelijk schoon te maken door de mandjes in de vaatwasser te plaatsen én heb je geen last meer van frituurdampen in huis.

Hoe werkt een Philips airfryer?

Eten bereiden met een Philips airfryer is ontzettend makkelijk en snel. Maar elk model is anders, er zijn namelijk airfryers die met één knop al gebruikt kunnen worden terwijl andere modellen de lucht nog moeten opwarmen tot de ingestelde temperatuur. Ga daarom na wat voor airfryer je wilt kopen, je kunt kiezen voor een Philips airfryer waarbij je met een bedieningspaneel de temperatuur en baktijd kan instellen of kies voor een Philips  airfryer met een specifiek bakprogramma, bijvoorbeeld voor het grillen van kip. Nadat het gerecht in de airfryer zit, draait de lucht constant rond in de pan waardoor het eten gelijkmatig wordt gegaard en het rondom een krokant korstje krijgt.